Колона – Cайт громадської журналістики

Cтало відомо, хто “вкрав” два мільйони мера Ужгорода

два мільйони мера Ужгорода

Сайт Ужгородської міської ради вказав, що на Колоні опубліковано недостовірну інформацію, проте прес-служба навіть не зауважила, що причиною спірної ситуації є специфічний почерк Богдана Андріїва.

На Сайті громадської журналістики було опубліковано матеріал, котрий стосувався Ужгородського міського голови Богдана Андріїва, а саме – публікація “Доходи мера Ужгорода: чиновник «помилився» на два мільйони?”. В ній містилися дані, що міський голова в декларації ВКАЗАВ дохід від дивідендів, процентів – 258 тисяч 432 гривні. Хоча, як стверджується на сайті Ужгородської міської ради, там, насправді, ВКАЗАНО 2 мільйони 584 тисячі 321 гривня.

Куди ж поділися два мільйони мера Ужгорода?

Ось, матеріал із сайту міськради Ужгорода:

На думку журналістів Сайту громадської журналістики, некоректно та непрофесійно називати матеріал сайту Колона та інформацію у ньому недостовірними. По-перше, скріншот декларації (див. його фрагмент нижче) подано в повному вигляді, з усіма вказаними у документі цифрами, без обрізок та упущень. По-друге, дані про отримані дивіденди та проценти вказані в декларації саме так, що їх можна трактувати, як помилку при заповненні декларації. На цю помилку і вказали журналісти.

Але хіба когось хвилюють якихось два мільйони мера Ужгорода?

Для наочності позиції редакторів сайту наводимо цитату з матеріалу (з орфографічними правками):

[quote style=’1′ cite=”]Де саме міський голова допустив «помилку», поставивши зайву цифру, або ж не вказавши кілька мільйонів, – невідомо.[/quote]

Крім того, варто зазначити, що не тільки автори Сайту громадської журналістики бачать 6-значну сума у вказаному полі. В міні-опитуванні, яке було проведено після публікації в Ужгороді, деякі користувачі вказали на це (просимо перейти за посиланням та оцінити коментарі):


Більше того, в результаті розгляду декларацій Богдана Андріїва за попередні роки журналісти Колони виявили цілий ряд неточностей та невідповідностей, про що теж ідеться в матеріалі. Ці невідповідності, зрештою, залишились поза увагою міського очільника та його колег, але ми про це нагадаємо згодом.

Якщо ж говорити про зауваження, яке опублікував сайт міськради Ужгорода, то варто зазначити, що назва матеріалу “Доходи мера Ужгорода: чиновник «помилився» на два мільйони?” містить пряму вказівку на помилку, а також знак питання, який при здоровому глузді не можна трактувати, як ствердження.

Сподіваємося, що уже в недалекому майбутньому декларації, котрі будуть опубліковані на сайті Ужгородської міської ради, не викликатимуть жодних питань.

Найкращий варіант команда Сайту громадської журналістики бачить в тому, щоб в Україні запрацювало законодавство про електронне декларування – тоді усі декларації будуть подаватися у зручному та недвозначному форматі.

Це, зокрема, дозволить зменшити кількість безграмотних чиновників.

Адже ми, зрештою, розраховуємо на повагу до роботи журналістів, відповідальне ставлення до заповнення декларацій та прогресивність у роботі чиновників.

Від автора:

[quote style=’1′ cite=”]Рекомендуємо працівникам Ужгородської міської ради ще раз звернути увагу на нашу інфографіку – дивлячись на неї дуже довго та уважно можна розгледіти цифру “1”. Її просто невидно. Вона там є, інфа – 100%.[/quote]

Exit mobile version