Колона – Cайт громадської журналістики

Вернидуб: “Я щасливий за своїх хлопців”

Після матчу з Шахтарем головний тренер Зорі Юрій Вернидуб відповів на питання телеканал Футбол 1.

– Як вдалося обіграти Шахтар?

– Перш за все, хочу сказати слова подяки всій команді, адже ми довго йшли до цього. Ми йшли поступово, і я пишаюся за своїх молодих хлопців, які з кожною грою показують все більш кваліфікований футбол і виконують все те, про що ми говоримо на установці і розборі суперника. Це підтвердження, що ми на правильному шляху. Весь Луганськ вітаю з перемогою. На полі ми залишили серце і душу, тому заслужили цю перемогу.

– А з точки зору тактики?

– Шахтар – це найкраща команда України, яка грає в атакуючий футбол і вміє розкривати навіть саму насичену оборону. Найголовніше завдання полягала в тому, щоб не допустили ту помилку, яку допустили в матчі з Динамо. Вони повністю все виконали і зустрічали суперника вже в центрі поля, влаштувавши міні-пресинг. Не давали супернику спокійно приймати м’яч і не давали часу на прийняття рішення, що і зіграло злий жарт з Шахтарем. У багатьох компонентах ми вигравали, тому і добилися перемоги. Якби ми притиснулися до своїх воріт, то все було б плачевно. Хлопці дуже здорово вибігали в контратаки і могли ще забити. Думаю, футбол був сьогодні швидкий і динамічний, і я щасливий за своїх хлопців.

– Ви тривожно очікували останні хвилини?

– Тренер завжди думають, щоб нічого такого не сталося. Звичайно, переживання були, але сьогодні мої підопічні здорово зіграли, особливо два центральних захисника. Пилявський і Вернидуб все зняли вгорі і не дали шансів Адріано і Гладкого. До того ж, просто шикарно зіграли Малишев і Прінс в центрі поля. В принципі, можна всю команду відзначити. Будемо розвиватися, тренуватися і йти далі.

– Про що говорили з Луческу після матчу?

– Ми потиснули один одному руки. Для будь-якого тренера поразка – це поразка. Він говорив про своє, а я думав про своє.

Exit mobile version