Колона – Cайт громадської журналістики

В Житомирі відкрився фестиваль «Чілдрен Кінофест»

З 27 по 5 червня в Житомирі відкритий міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Фестиваль проходить в кінотеатрі «Україна», сеанси проводяться кожного дня з 10.00.

Індивідуальна реєстрація на сайті фесту.

Реєстрація груп за тел : (097) 648 73 18

За словами організаторів- компанія «Артхаус Трафік», основною метою фестивалю є популяризація мистецтва кіно серед дітей різного віку і соціальних груп.

В Житомирі відкрився фестиваль «Чілдрен Кінофест»

Спеціальним послом фестивалю в цьому році став актор, режисер і телеведучий Ахтем Сеітаблаєв. Як наголошує Ахтем: «Відомо, що кіно має величезний вплив на глядача: це історія, яку ми буквально проживаємо разом із героями. Добре, коли маленька людина відразу бачить на екрані правильні цінності — такі, як дружба, взаємопідтримка, мужність, гідність, сила. На “Чілдрен Кінофесті” дитина не лише занурюється у світ кіно, а й бачить історії, засновані саме на таких цінностях, має нагоду обміркувати й обговорити їх з однолітками та батьками”.

В Україні фестиваль проводиться вже третій раз. Окрім Житомира, кінопокази в рамках фестивалю проходять у Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові та ін.

До кінця фестивалю повинні бути показані сім європейських фільмів для юної аудиторії, які були відібрані на міжнародних кінофорумах. Кожну з картин можуть дивитися діти різного віку з 4 до 12 років. Він представляє як світову кінокласику, так і найновіші європейські стрічки.

Переможця міжнародного кіноконкурсу буде визначено шляхом глядацького голосування і оголошено на церемонії закриття фестивалю 5 червня.

Фінішним показом на фестивалі буде музична комедія «Фелікс», яка перемогла на «Чілдрен Кінофесті» минулого року.

Exit mobile version