Колона – Cайт громадської журналістики

У Рівному виховали майже три сотні лейтенантів запасу (Фото)

В Рівному,  на військовій кафедрі Національного університету водного господарства та природокористування відбулися урочистості з нагоди випуску майже трьох сотень майбутніх лейтенантів запасу. В заході взяли участь ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський, завідувач військової кафедри генерал-лейтенант Сергій Горошніков, секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук,  громадські діячі, рідні та близькі випускників, серед яких чимало діючих військових. Не зважаючи на спеку в повітрі та розжарений асфальт загальна кількість гостей перевищила тисячу осіб.

– Я з гордістю дивлюся на вас, – звернувся до підлеглих під час вступного слова завідувач військової кафедри генерал-лейтенант Сергій Горошніков.

– Вірю, що кожен із вас обере достойний шлях. Ви були хорошими студентами, та ті із вас, хто продовжить свій шлях у лавах Збройних Сил України повинні усвідомити, що це тільки початок вашого становлення у справі захисту Вітчизни, а тому окрім знань, нарощуйте вимогливість до себе та відчуття відповідальності за підлеглих. Також він побажав всім здоров’я, наснаги та успіхів на шляху до здійснення їхніх мрій. Пізніше випускників привітали Віктор Мошинський, та Сергій Паладійчук.

– Військова кафедра Національного університету водного господарства та природокористування має славні традиції підготовки кадрових офіцерів Збройних Сил України та офіцерів запасу. Випускники мають бути готовими до виконання складних завдань по захисту України. Я впевнений, що славні традиції військовий кафедри будуть продовжені   курсантами які стали офіцерами, які випускались в 2016 році. Місто Рівне і міська влада буде робити все щоб наші захисники мали потужний тил, – сказав секретар міської ради Рівного Сергій Паладійчук

В свою чергу до майбутніх офіцерів звернувся старший офіцер упавління оперативного командування «Захід» полковник Віталій Челбін. Він наголосив, що в цей час напередовій багато офіцерів-випускників військової кафедри минулих років. Це перш за все командири ланки рота-батальйон. Тож присутнім є на кого рівнятися. Також він подякував керівництву навчального закладу за підготовку майбутньої зміни офіцерів Збройних Сил України.

Особливістю складання військової присяги цього разу стала присутність батьків цьогорічних випускників, які на даних час проходять службу у Збройних Силах України. Зокрема, старший офіцер оперативного командування Захід полковник Віталій Челбін вітав доньку Аліну, а командир окремої бригади зв’язку полковник Олександр К’яго – сина Івана. За словами командира бригади саме такий вибір майбутньої професії його сина не дивує, адже захист Вітчизни – це справа багатьох поколінь їхньої сім’ї.

Складання Військової присяги на вірність українському народові відбулось під керівництвом курсових офіцерів, які два роки поспіль опікувалися студентами. Завершився військовий ритуал демонстрацією присутнім стройової виправки під час проходження урочистим маршем.

В рамках святкування на військовій кафедрі відбувся день відкритих дверей. Найбільше зацікавлення у присутніх викликали сучасні навчальні класи та виставка діючого озброєння.

Exit mobile version