Колона – Cайт громадської журналістики

У Львові заборонили виступати артистам, які підтримують Росію

У Львові заборонили виступати артистам, що підтримують Росію

Депутати Львова більшістю голосів заборонили виступати артистам, що підтримують Росію та пропагують сепаратизм.

Пропозицію заборонити виступати артистам, що активно гастролюють Росією та окупованими територіями чи ведуть на території окупанта будь-який бізнес, висловив на сьогоднішній сесії депутат від УКРОПу у Львівраді Ігор Телішевський. За його пропозицією, як наслідок, довелося б заборонити концерти таких гуртів, як Океан Ельзи, пла, що підкреслив Михайло Мороз, очільник профільного культурного департаменту міста. Альтернативна пропозиція включала у себе випадки, коли артисти їдуть до Росії, але при цьому популяризують Україну.

Остаточне рішення довго не могли прийняти, звичайно ж, бо дане питання викликало бурхливе обговорення. Андрій Садовий, мер Львова, запропонував на сьогоднішньому засіданні змінити формулювання заборони, щоб вона стосувалася тільки артистів, що гастролюють окупованою територією Донбасу та Криму, проте ця пропозиція не набрала необхідної підтримки.

Врешті розв’язання проблеми поклали на редакційну комісію, яка мала б удосконалити документ, а проголосувати депутатам довелося лише за назву ухвали. В проголосованому варіанті ухвали йтиметься про заборону виступів лише тим артистам, які підтримують агресивну політику РФ та пропагують сепаратизм в Україні.

Мер пояснив, що текст рішення доопрацюють, а чинності набуде вона лише після підписання Андрієм Садовим. Таким чином Львів тепер буде відкритий лише для проукраїнських гуртів, хоча остаточний текст ухвали ще залишається нікому не відомим.

Exit mobile version