Колона – Cайт громадської журналістики

У Луцьку студенти вимагали виступити ректорів місцевих вузів

У Луцьку

У Луцьку

У Луцьку більше тисячі студентів СНУ імені Лесі Українки організувались у колону і йдуть від Історичного факультету до головного корпусу СНУ імені Лесі Українки.

Вони скандують гасла за євроінтеграцію й несуть прапори України, ЄС та університету.
Кореспондент “”Слова Волині”” повідомляє, що біля головного корпусу у Луцьку СНУ імені Лесі Українки студенти очікують почути виступ ректора університету Ігоря Коцана.
Активісти у Луцьку рухаються вулицею Винниченка, потім – центр міста і проспектом Волі до головного корпусу.
13.24 – Біля Директорії колону зупинила міліція. Вимагають заявку на проведення акції. Чи є вона – не відомо.
13.26 – Колона скандує “”Наша міліція нас береже!”” Марш пропускають далі.
13.37 – Студенти біля головного корпусу скандують гасла за євроінтергацію. Лунає патріотична музика. Біля університету встановлена апаратура, тому студенти все ж сподіваються почути ректора Ігоря Коцана.
13.43 – Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан до студентів не вийшов. Натомість проректор з науково-педагогічної роботи Анатолій Цьось заспокоїв активістів, мовляв все буде добре і ви молодці, що виступаєте за євроінтеграцію.
13.48 – Слово взяв доктор філософських наук, професор Роман Арцишевський. Він похвалив студентів за активність й висловив думку про те, що Україна повинна залишатись самостійною країною.
13.53 – Виступають студенти. Зокрема, голова Студентської ради Волині Анастасія Шевчик. Студентка Анастасія Гринник читає авторський вірш.
13.57 – Голова Студентської ради СНУ Володимир Ковальчук повідомив, що над університетом встановлять прапори ЄС та України.
14.00 – Лунає гімн університету. Студенти закінчили свою протестну акцію і починають розходитись.
Джерело:  Слово Волині
Exit mobile version