Колона – Cайт громадської журналістики

У Луцьку планують створити квартальний комітет

Луцьк замок

Кілька вулиць Дубнівського району міста Луцьк вирішили об’єднатися в квартальний комітет. Його хочуть назвати “Віра в краще”.

Про квартальний комітет в Луцьку, який планують створити на кількох вулицях Дубнівського району, повідомила Світлана Музика на засіданні комісії з генпланування, будівництва та архітектури у Луцькраді. Вона є заступником очільника департаменту, який займається розвитком ОСББ в місті.

Такий квартальний комітет може стати чудовим інструментом в руках мешканців міста, адже по своїй суті це є орган самоорганізації населення. В основні функції такого органу входить захист прав мешканців району, а також співпраця з комунальними службами у сфері надання комунальних послуг.

Крім цього діяльність квартального комітету може сприяти культурному та соціально-економічному розвитку Дубнівського району, а також впровадженню різних ініціатив та програм.

Квартальний комітет може стати хорошою альтернативою для людей, які не мають змоги займатися активною діяльністю на користь своєї громади, але в міру можливостей прагнуть долучатися до неї час від часу. Крім цього органи самоорганізації населення допомагають налагодити прямий та зворотній зв’язок між владою та мешканцями міста.

Попередньо до квартального комітету вирішили приєднатися мешканців 6 вулиць. Серед них Ставки, Грекова, Паторжинського, Садовського, Вишнева, а також Говорова.

Exit mobile version