Колона – Cайт громадської журналістики

Тернопільські безхатьки: активісти знайшли три депутати без житла

Тернопільські безхатьки: активісти знайшли три депутати без житла

Активісти руху ЧЕСНО дослідили декларації депутатів міськради Тернополя та виявили депутатів, які не мають жила. Серед безхатьків два обранці від партії “Свобода” та один з “Батьківщини’. 

Керівник фракції “Свобода” Назарій Редьква у коментарі журналістам, пояснив що не має житла і проживає на безоплатній основі у родичів. Обранець зазначив що працює над цим питанням, і коли житло буде  то він обов’язково його вкаже у своїй декларації.

Ще один “Свободівець Роман Торожнюк запевняє, що він не має власного житла та проживає з батьками у гуртожитку. Депутат зазначив, що йому не телефонували із податкової, хоча електронні декларації за законом перевіряє НАЗК. Торожнюк також, зазначив що гуртожиток де він прописаний державний і тому не декларує його.

Третій депутат який не задекларував житла, пояснив це тим що проживає у тещі. Це депутат від “Батьківщини” Андрій Артимович. Обранець працює головним лікарем у дитячій лікарні. У коментарях журналістам депутат впевнено сказав, що немає жодних документів які посвідчували його відношення до якогось майна.

У попередньому матеріалі ми писали про безхатьків Ужгорода, там так само депутати не визнають порушення Закону.

Відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” три герої нашого матеріалу мали задекларувати майно яке перебуває у їх користуванні, навіть якщо це майно його інших громадян.

 

 

Exit mobile version