Колона – Cайт громадської журналістики

Тернопіль отримав історичний подарунок із США

Виходець з України, майже столітній патріот зробив справді історичний подарунок із США, де живе уже понад півстоліття, для рідної Тернопільщини.

Історичний подарунок із США, а саме 30 томів документів, оригінальних публікацій, збірок фотографій та інших книг, які Михайло Фурда зробив власноруч, ввіднині зберігатиметься в Краєзнавчому музеї Тернополя. Серед книг, які чоловік зробив власними руками, великий перелік:

Загалом в подарованих документальних та історичних книгах відображено роки переслідувань ОУН-УПА, багаторічної боротьби за незалежність, а також останні кілька неспокійних років України.

Михайло Фурда, що народився 1919 року, сам був членом ОУН(б), входив до Визвольного Фронту (Україна, Німеччина, США). Родом він із Галича – села на території Підгаєцького району Тернопільщини. Саме тому його вибір, кому передати “саморобні” збірники, був очевидним. Після міграції до США чоловік, що колись мав псевдо “Орлик”, уже не повертається жити в Україну, зважаючи на свій похилий вік, але при цьому дбає про історичну спадщину України.

Exit mobile version