Колона – Cайт громадської журналістики

Стало відомо скільки “Опоблок” витрачає на осередки у Західній Україні

гроші гривні сто гривень

Нещодавно на сайті аналітичного порталу “Слово та діло” було опубліковано інформацію щодо утримання регіональних осередків “Опозиційного блоку” у регіонах.

Сайт громадської журналістики вирішив показати у яких регіонах офіційно діють осередки “Опозиційного блоку” та скільки коштів витрачається на їх утримання.

Зокрема на утримання осередків у 2017 році витрачалися кошти у Львівській, Рівненській, Закарпатській та Івано-Франківській області. Жодних коштів на утримання осередків не було витрачено у Волинській, Чернівецькій та Тернопільській області.

Судячи з аналітики у четвертому кварталі 2016 року жодних витрат на осередки не було у Рівненській, Львівській та Івано-Франківській області. Тобто там не діяли осередки, або ж вони існували без фінансування, на відміно від Закарпатської області.

Отже, у четвертому кварталі 2017 року на утримання осередку у Закарпатській області було витрачено 272 100 тис. грн., Рівненській області – 244 тисячі гривень, Львівській – 240 700 грн., Івано-Франківській – 177 100 гривень.

Портал “Слово та Діло” також повідомляє, що у всіх офісах “Опозиційного блоку” різко зроли витрати на утримання після того, як вони перейшли із самофінансування на держфінансування.

Детальніше про фінансування усіх офісів “Опозиційного блоку” по Україні в інфографіці:

Джерело: Слово і діло

Exit mobile version