Колона – Cайт громадської журналістики

Слід Росії: на Запоріжжі затримали хабарника (Фотофакт)

Військовий пообіцяв громадянину допомогти з питаннямпроходження лікарської комісії за 600 доларів США. Сьогодні, 23 березня, його затримали працівники Управління захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції та військової прокуратуриЗапорізького гарнізону Південного регіону України. Окрім коштів, правоохоронці вилучили печатку із зображення гербу РосійськоїФедерації.

Правоохоронці встановили, що 47-річний виконуючий обов’язки військовогокомісара районного військового комісаріату м. Запоріжжя пообіцяв допомогтиособі отримати паспорт громадянина України. Зокрема, чоловік втратив його, а без військового квитка йому відмовляють у поновленні. Для одержаннявійськового квитка громадянину необхідно було пройти військово-лікарськукомісію.

Щоб зекономити час, військовий пообіцяв посприяти у проходженні комісії. За 600 доларів США “подяки” йому навіть не треба з’являтися у лікарів. Якщо ж грошей не буде – не буде висновку військово-лікарської комісії та військовогоквитка. Як результат – відсутність паспорта громадянина України.

23 березня, оперативники Управління захисту економіки в Запорізькійобласті ДЗЕ Національної поліції та слідчі військової прокуратуриЗапорізького гарнізону Південного регіону України затримали в.о. військового комісара райвійськомату в службовому кабінеті.

Окрім 600 доларів США неправомірної вигоди, правоохоронці вилучилипатрони до вогнепальної зброї та печатку із зображення гербу РосійськоїФедерації.

Санкція статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу Українипередбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна.

Про це повідомля департамент захисту економіки Національної поліції Україн.

Exit mobile version