Колона – Cайт громадської журналістики

Скільки заробляють керівники районних адміністрацій Волині – ЧАСТИНА 1

Скільки заробляють керівники районних адміністрацій Волині - ЧАСТИНА 1

Сайт громадської журналістики – Колона, провів аналіз декларацій про доходи за 2014 рік всіх голів районних адміністрацій. Наші журналісти виявили чимало особливостей у керманичів районів Волині. Зрештою, це офіційні дані, які нам надали на запит на публічну інформацію.  Читайте та аналізуйте!

Попередньо сайт громадської журналістики інформував своїх читачів про те, що на Волині три районні адміністрації не мають очільників.

ШАЦЬКИЙ РАЙОН

Найбільший дохід разом із сім’єю, а це більше одного мільйона гривень  задекларував Корольчук Ігор – голова Шацької районної державної адміністрації. Сукупний дохід декларанта 892 234 грн., левова частина з цієї суми 782 076 грн. –  дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Внаслідок своєї професійної діяльності у 2012 році Ігор Корольчук і фірма ТзОВ «Емпіро Україна», юридичним керівником якої він був, опинилося у центрі скандалу,який виник через надання дозволу встановлення тимчасового кафе-кондитирської на території дитячої поліклініки, згодом дозвіл Луцького виконкому  був скасований  судом.
Крім земельної ділянки 216 м.кв., яка задекларована як власність сім’ї, сам декларант є власником 20 земельних ділянок загальна площа яких становить майже 2,7 га.

Загалом сім’я голови Шацької РДА задекларувала найбільше житлової площі серед усіх сімей РДА Волині, а це чотири житлових будинки і дві квартири. Найбільший будинок також належить сім’ї Корольчуків – 459 кв.м.

Також Ігор Корольчук вказав розмір внесків до статутного (складеного) капіталу товариства, підприємства організації  123 901 грн.
В пункті відомості про фінансові зобов’язання членів сім’ї декларанта вказано погашення основної суми позики (кредиту) 425 793 грн., та погашення суми процентів за позикою (кредитом) 35 167 грн.

КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОН

Голова Камінь-Каширської РДА, а за сумісництвом і радник голови Волинської ОДА (на громадських засадах),  Дунайчук Валерій за 2014 рік задекларував 47 561 гривень сукупного доходу. З цієї суми 39 044 грн., зарплата та інші виплати відповідно до умов трудового або цивільно-трудового договору. Також невелика сума коштів знаходиться в декларанта на рахунку в банку  – 2 213 грн. В розділі про фінансові зобов’язання та інші витрати декларант вказав  добровільне страхування в  ПРАТ «АЛІКС Україна» ТАС 2 510 грн.

У членів його сім’ї задекларовано 70 208 грн.  сукупного доходу з них 60 046 гривень це зарплата, та 7 162 грн.  зазначені як інші види доходів.

Разом з сім’єю володіють автомобілем  – ЗАЗ 11028, житловим будинком, та невеликою Тричі громада Камінь-Каширського краю обирала Валерія Савовича депутатом районної ради, у 1998-му, 2002-му та 2006 роках.квартирою, та чималою земельною ділянкою площа якої  трохи більшою п’яти   гектарів.

Валерій Дунайчук добре знайомий місцевій громаді, так як тричі обирали депутатом районної ради, у 1998-му, 2002-му та 2006 роках.

КОВЕЛЬСЬКИЙ РАЙОН

Козак Віктор – голова Ковельської РДА, до призначення на посаду  керував приватним підприємством «Ідея», що спеціалізується на будівництві, перевезеннях, ремонті вантажних автомобілів. Також у 2015 році був обраний депутатом до облради, до котрої потрапив з другої спроби. Вперше спробував стати депутатом ще у 2010 році у складі партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна», де Віктор Козак був 5-тим у списку. На даний момент є членом партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Разом із сім’єю задекларував 184 461 грн. доходу.  Загальна сума сукупного доходу Віктора Козака становила 153 тисячі 266 гривень, у тому числі: заробітна плата – 17 тисяч 267 гривень, дохід від провадження підприємницької та незалежної діяльності – 135 тисяч 999 гривень. Доходи членів його сім’ї склали 31 тисяча 195 гривень.

У власності декларанта вказано житловий будинок – 374,4 «квадрати», та дві земельні ділянки загальною площею 2683 квадратних метри.

Дружина є власником квартири загальною площею 64 квадратних метри і трьох автомобілів: «Фольксваген Кадді» (1998 року випуску), «Тойота Ленд Крузер» (2008) та «Фольксваген Тігуан» (2011), володіє корпоративними правами товариства на суму 7 мільйонів 538 тисяч 130 гривень.


 

Скільки заробляють керівники районних адміністрацій Волині – ЧАСТИНА 2

Скільки заробляють керівники районних адміністрацій Волині – ЧАСТИНА 3

Сайт громадської журналістики – КОЛОНА надалі слідкуватиме та висвітлюватиме суспільно важливі теми та новини Волині.

Exit mobile version