Колона – Cайт громадської журналістики

Скільки ОТГ сформовано в областях Західної України?

Скільки ОТГ сформовано в областях Західної України

Головне зображення сайту ОТГ.cn.ua

Процес децентралізації триває уже 4 роки, про те ще далеко не усюди на місцях визначилися, що та як робити у межах реформи.

Передбачається, що у результаті процесу децентралізації буде сфломовано 27 регіонів, котрі в основному будуть розташовуватися у межах наявних зараз областей. Ці регіони повинні будуть поділятися на 120-150 районів, а ті у свою чергу включатимуть ОТГ. Загальна кількість створених громад має становити від 1,5 до 1,8 тисяч.

Станом на травень 2018 року в Україні створено 733 ОТГ. Ця цифра може здаватися незначною, про те це майже половина від тих громад котрі повинні утворитися до 2020 року.

На території Західної України станом на травень 2018 року найбільше ОТГ утворено у Волинській області – 43. Найменше не лише серед західних регіонів, але і по всій Україні у Закарпатській області – 6.

У Тернопільській області створено 42 ОТГ, у Львівській – 35, Чернівецькій – 29, Рівненській – 28, Івано-Франківській -25.

Найбільша кількість ОТГ по Україні у Дніпропетровській області. Детальніше про те, яка кількість ОТГ сформована у різних регіонах України дивіться в інфографіці Слово і Діло:

Нещодавно ми писали про те, Рівненська область на 100% покрита перспективними планами згідно інформації Мінрегіону.

Зараз пропонуємо детальніше в інфографіці ознайомитися з перспективніими планами та створеними ОТГ, які покривають територію України, зокрема і західних регіонів:

Також пропонуємо ознайомитися з тим, які повноваження матимуть органи управління створених ОТГ:

Exit mobile version