Колона – Cайт громадської журналістики

Схід пробуджується. Захід підтримує

17 квітня в Донецьку та Краматорську відбулися мітинги за єдність України.

Загалом на мітинг в Донецьку прийшли майже 5 тисяч людей. Їх охороняло безпрецедентне число міліціонерів – близько 1 тис. Крім того, біля площі чергували медики-волонтери. В Краматорську було близько 1 тисячі людей. Як повідомляє Телеканал 24.

Дніпропетровські загони для боротьби з донецькими терористами

Чому ми формуємось у Дніпропетровську, а не Донецьку? Бо ми не змогли цього зробити на території Донецької області. По-перше, бо військкомати, міліція, органи місцевого самоврядування дуже довго “тягнули резину”. По-друге, вже не залишилось місця, де ми можемо це зробити в нормальних умовах, відтак ми обрали  Дніпропетровщину. Зараз наші добровольці проходять перевірку в СБУ та інших структурах, після цього вони будуть поставлені на матеріальне забезпечення і відправлені за місцем дислокації“, – розказав Радіо Свобода Сергій Єрьомін.

США вирішили надати Україні чергову допомогу

Схід пробуджується. Захід підтримує. Президент США Барак Обама схвалив відправку додаткової військової допомоги в матеріально-технічній сфері. Зокрема, медичні препарати та системи життєзабезпечення, як повідомив глава Пентагону Чак Гейґел журналістам у Вашингтоні.

Переговори у Женеві

За результатами Женевських переговорів було укладено першочергові кроки з вирішення ситуації в Україні, зокрема, “Всі незаконні озброєні формування мають бути роззброєнні; всі незаконно захоплені будівлі мають бути повернуті законним власникам; всі незаконно захоплені вулиці, площі та інші громадські місця в українських містах мають бути звільнені” – передає Інтерфакс-Україна.

Джерела: Інтерфакс-Україна“Радіо Свобода”24TV

Exit mobile version