Колона – Cайт громадської журналістики

Що робить наше життя нещасливим? 7 згубних звичок

Доводиться визнати, що життя складається не тільки з радощів і приємних хвилин. Час від часу кожного з нас відвідують думки про те, що все могло б бути краще.

У такі моменти навіть здається, що всі навколо безтурботні щасливчики, які не знайомі з неприємностями, а всі нещастя звалюються тільки на одну голову.

У людей, які не схильні до депресії, такі «провали» трапляються нечасто і проходять швидко. Але є й сумні особистості, які перебувають в мінорі більшу частину життя. Але ж ми всі живемо в одному світі, і відчуття радості і печалі залежить від нашої готовності побачити світло або темряву навколо.

Джерело: static.espreso.tv

Цілком справедлива приказка: «Характер – це доля». Навіть звички невдах і везунчиков багато в чому зумовлюють розвиток подій. Давайте розберемося, які згубні звички змушують людину відчувати постійну незадоволеність життям. Можливо, позбувшись від них, ми зможемо нарешті відчути гармонію з навколишнім світом.

1. Прагнення до досконалості

Цей світ не ідеальний, а ви хочете залишатися в ньому бездоганним? Перфекціоністи приречені на постійну боротьбу і численні поразки. Приймається тільки абсолютна перемога, безумовна і нищівна – тільки тоді така людина відчуває почуття задоволення. Але і це ненадовго – завжди є хтось, який досяг більшого.

Поки ви йшли своїм ідеальним шляхом доганяючи ідеал, інший встиг без особливої ​​напруги побудувати кращий будинок, домогтися кар’єрних висот, створити щасливу сім’ю. Так що там говорити – хтось при народженні отримує прекрасні волосся і зуби, а вам для створення сліпучого образу доводиться перенапружуватися. Щастя перфекціоніста – подія рідкісна і скороминуща. Задоволення від досягнення бажаного результату до зустрічі з чиїмось переважаючим досягненням триває недовго.

Є ще порода перфекционістів-мрійників. Вони не витрачають сили на досягнення, а просто, лежачи на дивані, будують плани підкорення вершин. Перемог у таких не буває ніколи, тому що не буває дій. Вони розуміють, що не зможуть пройти шлях ідеально, а інші варіанти не гідні зусиль.

2. Спілкування з негативно налаштованими людьми

Ми – істоти соціальні і жити відлюдником не можемо. Коло спілкування багато в чому визначає і наше сприйняття навколишнього. Важко залишатися в приємному настрої, коли люди навколо постійно скаржаться на життя, детально розповідаючи про жахи і негаразди своєї гіркої долі.

Неприємності і біди справді трапляються, але не так часто як уявляють собі скиглії. Для деяких дійсність складається з подолання небезпек, розставлених ворогами пасток і ненависті, буквально сочиться з усіх усюд. Уникайте подібних співрозмовників, тому що смуток заразливий. Якщо ж таку інформацію поставляє ваш внутрішній голос, необхідно терміново працювати над собою.

8 причин чому посмішка повинна з’являтися на вашому обличчі

3. Зосередженість на події минулого

Жити потрібно тут і зараз. Минулого вже немає, а майбутнє ще не настало. Саме в цю хвилину ви будуєте своє справжнє і те, що чекає вас завтра. У минулому було чимало світлих хвилин, але чомусь в пам’яті спливають неприємності. Повірте, невдачі бувають у кожного. Їх причини потрібно проаналізувати, зрозуміти причину і постаратися не повторювати помилок у майбутньому.

Нескінченне прокручування старих образ, зрад і розбіжностей не призводить ні до чого хорошого. Той час, який ви витрачаєте на підтримку поганого настрою, міг бути проведений набагато приємніше. Переступіть свої неприємності, скиньте їх, як потоптані туфлі, і рухайтеся вперед. Тепер ви стали мудрішими і досвідченішими, і вже не повторите помилок.

4. Порівняння себе з іншими

Зазвичай це складне почуття називається простим словом – заздрість. У сусіда краще машина? Ви від цього втрачаєте спокій і сон? Не хвилюйтеся, напевно, у нього є проблеми, про які ви і не здогадуєтеся. Шлях постійного порівняння себе з кимось – глибоко порочний. Завжди знайдеться хтось більш успішний, красивий, розумний, багатий і т.п.

У вашої самооцінки при такому підході найсумніші перспективи – вона буде змушена забитися під плінтус і не висовувати звідти. Як ви думаєте, багато у вас буде друзів, які люди захочуть спілкуватися з вами? Якщо вам вдасться розкрутити цю звичку до звичайного стану, вас з готовністю погодиться вислухати тільки психіатр.

Джерело: www.lifesecrets.in.ua

5. Зацикленість на неприємності

Постарайтеся потрапити в місця скупчень сварливих пенсіонерів, наприклад, в черзі в поліклініці або ЖЕКу. Там люди, які отримують інформацію з телепередач, розповідають випадки вбивств, крадіжок, безробіття, передчасних смертей. Ви зрозумієте, в якому жахливому світі живуть ці люди – навколо чоловіки зраджують дружин, діти кидають старих батьків, сусіди вбивають один одного, а собаки харчуються немовлятами на дитячих майданчиках.

А от в Радянському Союзі нічого такого не відбувалося … На жаль, було, є і буде. Життя ніколи не складалася з одних повітряних кульок і шоколадок, просто в молодості будь-яка неприємність переборна, а старість, на жаль, безпорадна. Не зациклюйтеся на негативі – вони така ж повноправна складова життя, як радості.

6. Залежність від чужої думки

Якщо ви перед кожним вчинком думаєте про те, що подумають оточуючі, ви самі позбавляєте себе багатьох щасливих хвилин. У вас є ілюзія, що всі зайняті виключно наглядом за вами? Ви боїтеся засудження і тому не робите дій, які можуть бути сприйняті неоднозначно? Так проходить ваше життя.

Зрештою, люди, можливо, будуть задоволені тим, що ви не заподіяли їм занепокоєння, дотримуючись усіх правил. Навряд чи ви зможете запам’ятатися ще чим-небудь, тому що все, що заслуговує уваги відбувалося всупереч стандартам. Розвиток – це завжди певний вихід за рамки. Невже ви народилися тільки для того, щоб нікого не потурбувати?

7. Ускладнення життя

Життя – штука складна, але дуже цікава. У ній багато дивного і несподіванок. Найбільша дивина полягає в тому, що ми самі створюємо собі труднощі, долаючи їх з неймовірними зусиллями.

Іноді можна пожити, не дуже простежуючи причинно-наслідкові зв’язки, особливо якщо вони стосуються очікування негативних наслідків. Не потрібно, стрімголов, кидатися в авантюри, але і боятися зробити крок, вважаючи його початком кінця, теж не варто. До того ж, ми далеко не завжди правильно оцінюємо шкоду від бездіяльності.

Кілька практичних порад

Приборкайте своє прагнення до ідеалу. Ставте перед собою посильні завдання, не намагаючись досягти досконалості. Зіставляйте вкладення сил і часу з тим, що отримаєте в результаті. Може буде, не варто докладати максимальних зусиль для досягнення незначного результату?

Максимально захистіть себе від потоку негативу, хоча б відірвіться від перегляду телепередач. Зведіть до мінімуму спілкування з вічно сумними особами. Постарайтеся побільше спілкуватися з оптимістами і щасливчиками (часто це одні і ті ж люди).

Відпускайте свої неприємності. Не порівнюйте себе з іншими, краще навчитеся зіставляти себе вчорашнього з собою сьогоднішнім. Будьте добрішими, і світ стане до вас ласкавіше.

Знаходьте в усьому позитив. Не нехтуйте дрібними задоволеннями, якими буквально наповнений світ. Якщо ви навчитеся отримувати крихти радості, з часом вони зіллються в ваше постійне відчуття гармонійності з навколишнім.

Забудьте про чужу думку. Ми не повинні заважати жити стороннім людям, але зовсім не зобов’язані радувати всіх своєю сірістю.

Позбавтеся від мотлоху – в квартирі і у власній голові. Поєднавши ці частинки, ви помітите, що марно обзаводилися багатьма непотрібними речами і думками.

Не вдавайтеся в конфлікти, проводите більше часу з друзями та просто приємними вам людьми, ходите на прогулянки. Навчіться отримувати від життя задоволення – прості і нехитрі. Саме з них сплітається відчуття задоволеності сьогоденням.

Exit mobile version