Колона – Cайт громадської журналістики

Що обіцяли депутати-мажоритарники Рівненської області: соцзахист населення

З п’яти депутатів-мажоритарників Рівненської області троє давали обіцянки на тему соціально-економічного захисту населення: Василь Яніцький, Юрій Вознюк та Олег Осуховський. Про це повідомляє Слово і Діло.

Олег Осуховський давав всього одну обіцянку на тему соціального захисту населення, про те вона була проваляна. Обіцянкою депутата було знизити ціни на товари першої необхідності, це мало відбутися за рахунок впровадження оподаткування розкоші. Щоправда коли в 2015 році у Верховній Раді ухвалювався законпроект «Про внесення змін до Податкового кодексу для збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» згідно якого передбачалося запровадження додаткового податку для великих будинків  і квартир та збільшення податку на нерухоме майно, то Олег Осуховський тоді не голосував. Депутат також не реєстрував власних ініціатив з цього приводу.

Юрій Вознюк провалив обіцянку, яку давав ще на виборах у 2012 році. Тоді депутат пообіцяв, що заробітна плата бюджетників буде збільшена як мінімум у двічі. В 2014 році Вознюк пообіцяв домогтися збільшення мінімальної заробітної плати до двох з половиною тисяч гривень, що Верховна рада і ухвалила у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», згідно якого передбачене збільшення мінімальної зарплати до 3 200 гривень розпочинаючи з 1 січня 2017 року. Юрій Вознюк обіцяв домогтися і підвищення мінімальної пенсії до 2 500 гривень, але дану обіцянку можна вважати такою, яка знаходиться у процесі виконання.

Однією з обіцянок Василя Яніцького було забезпечення правового та соціального захисту бійцям АТО та їхнім сім’ям. З цією обіцянкою депутат впорався, так ще у 2016 році парламентом було схвалено близько десятка проектів закону які підвищують захист і соціальний статус військовослужбовців та їхніх членів сім’ї.

Василь Яніцький у вересні 2017 року пообіцяв підвищити моціальні гарантії для постраждалих від аварії на ЧАЕС. Для того, щоб виконати цю обіцянку депетатом було підтримано відповідні законопроекти.

Exit mobile version