Колона – Cайт громадської журналістики

Рівняни-засновники Communa.net розповіли, скільки коштує проект і на що підуть гроші (Відео)

Рівнянин Артем Зубкевич, співзасновник та автор ідеї, розповів, скільки коштуватиме 6-місячний запуск стартапу Communa та на що саме збираються кошти.

Про цілі залучення фінансів на проект Communa Артем Зубкевич розповів про найближчі плани команди на сторінці проекту у Facebook. За словами ідейного натхненника проекту, членів команди часто запитують, на що саме збираються 100 000 грн.

Загалом Артем пояснює, що кошти залучаються на веб-розробку. Завдяки наявності в команді визнаних у Рівному художників і дизайнерів питання дизайну наразі закрито – зовнішній вигляд сайту готовий, на часі лише його верстка, вартість якої оцінюють у близько 800 доларів. Також 120 доларів піде на веб-версію шрифтів TT Rounds.

Найбільшою статтею витрат стане розробка унікальної CMS – системи, завдяки якій сайт і працюватиме. За словами Зубкевича, розробники (Grammarly) наполягли на тому, щоб відмовитися від варіантів готових шаблонних CMS. Роботу розробників на платформі з відкритим кодом node.js оцінюють у 3000 доларів. Зважаючи на складність проекту – ціна за мірками України цілком прийнятна.

Крім цього співавтор Communa розповів, що відкритим залишається питання хостера. Наразі вибір постав між хмарними сервісами від Mirohost та DigitalOcean. У разі вибору першого з них – вартість місячного розміщення складатиме близько 500 грн. Але вибір поки не остаточний, тому засновники проекту опиратимуться на думки та поради експертів.

Детальніше про проект – за посиланням: підтримайте проект Communa на спільнокошті, якщо бажаєте, щоб в Україні було якомога більше реалізованих проектів. Адже Communa – це пошук потрібних людей для проривних ідей.

Exit mobile version