Колона – Cайт громадської журналістики

Рівнянам нарешті презентували Бренд міста Рівне

ЗАЛ ОРГАННОЇ ТА КАМЕРНОЇ МУЗИКИ Рівненської облфілармонії

Сьогодні Бренд міста Рівне презентували в готелі Оптіма. Вежі, парки, вишиванки та перехрестя – що він символізує?

Бренд міста Рівне, як говорить ініціатор розробки альтернативного логотипу і концепції бренду Оксана Юрченко, це “спільне надбання культури”. Назвавши Рівне містом ста логотипів (саме стільки учасників брало участь в конкурсі на альтернативний бренд міста), вона розповіла про конкурс, в результаті якого переможцем став Андрій Цьось, майбутній архітектор.

Переможець розповів про те, що таке бренд, і, зокрема, пояснив, як з’явився бренд. Перше питання, яке поставили перед собою розробники бренду, було в тому, що об’єднує всіх рівнян. Відповідь була практично очевидною – це українська ідентичність, відображена, зокрема, у вишиванці.

Відтак, основними кольорами логотипу стали червоний на білому. Його складові елементи:

Оксана Юрченко назвала символічним те, що ініціативна група була заснована 23 грудня, 29 березня, день презентації,  – це 98 день існування групи, а 31 березня, день, коли депутати Рівнеради обиратимуть остаточний логотип міста, стане сотим днем існування ініціативи. Тому організатори конкурсу розраховують, що свіжий і сучасний, але в той же час з елементами традицій бренд, стане офіційним для Рівного, замість того, який розробили без участі громади.

Читайте також: У Рівному розробили бренд міста, який викликав шквал критики

Зрештою, навіть якщо депутати не підтримають бренд, він буде жити власним життям, адже його розробники вклали у нього багатолітню історію та непідмінну ідентичність міста.

Exit mobile version