Колона – Cайт громадської журналістики

Рівненський університет створить штучну екосистему на даху

Штучну екосистему під назвою “Розумна оранжерея” створять на даху одного із корпусів Рівненського НУВГП.

Ідею створити штучну екосистему на даху сьомого навчального корпусу НУВГП запропонували  студенти вузу. В рамках вузівського конкурсу Розумне студмістечко відзначилася команда Алхімік, студенти якої навчаються на четвертому курсі навчального закладу. Серед них – майбутні агрохіміки та ґрунтознавці Ольга Безносова, Дмитро Васильчук, Олександр Гольцман та Роман Собко.

Як стверджують учасники команди та розробники, їхній соціальний проект стане демонстраційною моделлю рукотворної екосистеми.

Алхіміки стверджують, що згодом її можна буде використовувати як виробничу базу, а також вважають, що її функціонування частково забезпечить енергопостачання до корпусу і зекономить до 20 відсотків витрат на теплопостачання. Крім цього влітку студентам у сьомому корпусі не буде спекотно, оскільки зменшиться нагрів даху навчальних приміщень.

Варто зауважити, що проект зайняв лише друге місце на конкурсі Розумне студмістечко, тому автори проекту вважають, що доопрацюють і обов’язково впровадять його в життя. Цьому, зокрема, посприяє адміністрація закладу.

Про це повідомляє Сайт чесних новин ВСЕ з посиланням на сайт Національного університету водного господарства та природокористування.

 

Exit mobile version