Колона – Cайт громадської журналістики

Рівненський університет програв суд міській раді

Рівненський університет програв суд щодо будівлі дитячого садочка, який передали у власність МЕГУ ще 2007 року.

Рівненський університет програв суд щодо права користування земельною ділянкою та будівлею закинутого дитячого садочка, що на ньому знаходилося. У 2007 році управління капітального будівництва в Рівному продало Міжнародному економіко-гуманітарному університету в користування недобудовану споруду.

Будівля по вулиці Коновальця, яка свого часу стало нерентабельною для міста ще до завершення будівництва – через кризу, – була передана під потреби МЕГУ. Тоді керівництво університету зобов’язалося облаштувати в будівлі навчальний корпус. Але виявилося, що адміністрація вузу не змогла виконати взятих на себе зобов’язань. Договір, що був укладений до 2013 року, сплив, а будівля лишилася розваленою.

Тоді ж вирішили продовжити термін дії договору, оскільки МЕГУ зобов’язалося все ж завершити проект до 2015 року, але і цього разу керівництво вузу не знайшло часу на вирішення проблеми облаштування споруди і використання її у навчальному процесі.

У зв’язку з цим Господарський суд постановив визнати договір таким, що втратив чинність через недотримання зобов’язань однієї зі сторін. Таким чином, недобудова на вулиці Коновальця знову обернулася тягарем для міської влади Рівного і повернулася у власність громади.

Exit mobile version