Колона – Cайт громадської журналістики

“Референдум” в Донецьку: голосуй,скільки хочеш,тільки паспорт захопи

Сьогодні вранці в Донецьку сепаратисти почали проведення « референдуму» . Виборчі дільниці референдуму відкрилися задовго до призначеного часу. Вже в 7:30 на ділянці в Калінінському районі ( школа № 35 )  голосували.
Біля входу найчастіше стоять молоді люди спортивного вигляду , які запитують про наявність колючо- ріжучих предметів .

О 12.00 так звана Центральна виборча комісія оголосила про перші результати незаконного та невизнаного голосування в області. Всього , за даними сепаратистів , проголосували 32 , 74 % людей. Найбільша явка в Вугледарі ( 52,82 %) і Торезі ( 48,94 %).

Біля ОДА є спецділянки – намет , де можуть проголосувати всі бажаючі. Всіх тих , хто не хоче стояти в чергах , звуть голосувати в довколишні школи. За тим , скільки разів голосує кожна окрема людина і де він прописаний , ніхто не стежить .

На мітингах сепаратисти не раз говорили : «Можете голосувати , скільки хочете , головне паспорт не забудьте взяти» .

Нагадаємо , так званий «референдум » самопроголошеної Донецької народної республіки суперечить законодавству України .

Магера проти ДНР

«Ніякого легітимного референдуму так званої якийсь ” Донецької республіки ” немає і бути не може” , – заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера .

Він нагадав , що місцевий референдум не може проводитися на рівні області , оскільки не існує обласних громад. У Європі та США також не визнають так званий «референдум » , так як ЄС підтримує територіальну цілісність і суверенітет України .

Раніше вже повідомлялося , що на ” референдумі ” в Луганську можна голосувати одразу за двох.

Джерело:  Сегодня

Exit mobile version