Колона – Cайт громадської журналістики

Путін боїться України, а не США! – Т. Фрідман

Путін боїться України, а не США! - Т. Фрідман

Путін боїться України, а не США! - Т. Фрідман

Путін боїться України, а не США! – Т. Фрідман.

Томас Фрідман

Американський журналіст Томас Фрідман – один з найвпливовіших коментаторів у світі. Це людина, яка двічі на тиждень виступає з колонкою на сторінках впливової газети планети “Нью-Йорк Таймс”. Перебуваючи в Києві з лекцією “Коротка теорія про все на світі”, Фрідман поділився з “Українською правдою” своїми думками про трансформації постреволюційних держав, а також про страхи Володимира Путіна.

– Як ви оцінюєте ситуацію в Україні? Якими бачите можливі сценарії розвитку подій?

Мені б дуже хотілося, щоб Україна знайшла свій шлях у майбутнє, прийнятний для більшості населення, і щоб при цьому не було проблем з боку Росії. Але з кожним днем шанси на такий розвиток подій тануть на очах. Зараз на карту поставлено майбутнє, і виграти може або Путін, або Україна .

Україна чинить правильно в багатьох аспектах. Але перед країною зараз стоїть завдання – створити інклюзивну і легітимну політичну систему, яка зможе втілити надії Майдану через реальні політичні партії, органи управління і політичний процес .

Днями я написав у своїй колонці в “Нью – Йорк Таймс”, що Путін набагато більше боїться вас, ніж нас. Ви розумієте, що відбувається насправді? Путін боїться України, а не США! – Т. Фрідман 

Якщо Україні вдасться втілити в життя ідеї Майдану і вибрати гідних лідерів, які зможуть привнести ідеї Майдану в політику, у відносини з ЄС, якщо Схід і Захід будуть мати хороші перспективи, – це надзвичайна загроза для Путіна.

Він боїться цього більше, ніж наших літаків, танків і навіть санкцій. Якщо просто поруч будуть люди, які говорять тією ж мовою і яких довго асоціювали з Росією, а тепер ті ж люди самостійно визначають свою долю, – це найскладніше для нього.

Я не хочу війни з Путіним і не хочу, щоб Україна вступала у війну з ним. Я бажаю всього найкращого російському народу. Але нинішня поведінка Путіна вказує на те, що він є найбільшою загрозою для Росії, і, звичайно ж, для України . Шлях, який він вибрав, веде Росію до поганого кінця .

Отже, я вважаю, що Україна повинна встановити правильні пріоритети, а саме – сформувати легітимний інклюзивний уряд, впроваджувати ідеї Майдану через партії, політику, вибори і керування.

Джерело: Infiresist

Exit mobile version