Колона – Cайт громадської журналістики

Рівненські активісти оприлюднили публічне звернення до влади

Громадські активісти Рівного оприлюднили публічне звернення до Адміністрації Президента України, Верховної Ради України та Генеральної прокуратури.

18 громадських організацій Рівного, зважаючи на відсутність результатів роботи Генеральної прокуратури, відверте політичне втручання в роботу її органів та тиск на інституції громадянського суспільства, оприлюднили публічне звернення, в якому вимагають:

Дані вимоги тісно переплітаються із тими, які були оголошені під час мітингу під Адміністрацією Президента в понеділок, 28 березня. Зокрема, серед вимог – публічне обговорення кандидатури нового Генпрокурора.

Сканована копія звернення із підписами додається:

Повний текст звернення:

“Президенту України Порошенку Петру Олексійовичу

народним депутатам Верховної Ради України VIII скликання

Генеральній прокуратурі України

Звернення

Ми, представники громадських організацій та об’єднань міста Рівне і Рівненської області, а також регіональних осередків всеукраїнських громадських організацій, висловлюємо незадоволення станом виконання реформ прокуратури в Україні та діяльністю призначених Президентом та Верховною Радою України за останні два роки Генеральних прокурорів, кадровими рішеннями в її структурах, закритістю процесу кадрових призначень в складі Генеральної прокуратури України, а також тиском Генпрокуратури на дієві громадські організації, які роками ефективно боролися з корупцією, не маючи при цього жодних владних повноважень.

Дух часу, історична справедливість та небайдужі громадяни України потребують термінового і повного реформування органів прокуратури України, прозорих кадрових призначень в її складі, вмотивованих не політичною доцільністю, а професійними якостями, законною діяльністю та бездоганною репутацією прокурорів, і, що найважливіше, невідкладних, повномасштабних розслідувань корупційних злочинів, в тому числі щодо працівників прокуратури, розстрілів Майдану, розкрадання державних коштів та інших злочинів проти українського народу, а також притягнення винних до відповідальності.

Зважаючи на відсутність результатів роботи Генеральної прокуратури, відверте політичне втручання в роботу її органів та тиск на інституції громадянського суспільства, ми, представники громадськості, вимагаємо від вас:

29.03.2016 року                                                                                                               м. Рівне”

Exit mobile version