Колона – Cайт громадської журналістики

Прикриття в вигляді центру для інвалідів: Приватна клініка, побудована сім’єю екс-міністра уряду Азарова

Прикриття в вигляді центру для інвалідів: Приватна клініка, побудована сім’єю екс-міністра уряду Азарова

На Івано-Франківщині був побудований медичний заклад «Сімедгруп», який має приватний характер. За погодженням головного лікаря комунальної лікарні Остапа Грищука, який є зятем екс-міністра Зіновій Митник, будівництво відбулося. Про це пишуть «Наші гроші».

Скрін сайту Українська правда.

Формально новий приватний мед-заклад належить дочкам екс-міністра, який працював в уряді під час президенства  Віктора Януковича. Зіновій Митник став міністром охорони здоров’я в кабміні Азарова у 2010 році. Як відомо, екс-міністр довгий час був на посаді головного лікаря обласної лікарні, що в Івано-Франківську. У 2008 році Митник очолив всім відому елітну клініку «Феофанію», посаду головного лікаря «залишив» в комунальному закладі своєму зятю – Остапу Грищуку.

Знасновником обласної клінічної лікарні була обласна рада Івано-Франківщини. На сьогодні, на посаді головного лікаря перебуває Остап Грищук. Головний лікар перебуває у шлюбі з дочкою екс-міністра – Наталією Грищук. У 2008 році саме Грищук дав дозівл на виділення землі під будівництво закладу «Сімедгруп». На все це діло було виділено 0,4 га землі.

Власниками «Сімедгруп» є Наталія Грищук та Ірина Остап’як, які є сестрами. У закладу є ще один співвласник – це Ігор Олійник, який є власником підприємства ТОВ «Житлобуд-1». В той час, коли проводилося виділення землі під будівництво лікарні, він був головою обласної ради Івано-Франківська.

Коли розглядалося питання про виділення землі на будівництво лікарні, в листі управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Івано-Франківської області  було зазначено, що планується будівництво центру реабілітації за участю ТО«ѳмедгруп».

Exit mobile version