Колона – Cайт громадської журналістики

Поліція Закарпаття: понад 600 бажаючих вступити в перший день

конкурс тренерів, Представили нову патрульну службу вперше. 2000 патрульних завершили навчання та пройшли багато тестів, зокрема перевірку поліграфом

Поліція Закарпаття – один із наступних пілотних проектів створення незалежних правоохоронних органів у країні.

Поліція Закарпаття почала набір на підготовку вчора, 27 липня. Про нову поліцію та початок відродження довіри до правоохоронних органів сьогодні у своєму Фейсбук написав активіст із Закарпаття Олександр Кудь.

“Цього разу не зовсім коротко:

Доброго вечора усім! У своєму повідомленні я описав піднесений настрій, що панував сьогодні в будівлі обласної адміністрації.

І ми з Кароліною Кудріною там були, і на пана Москаля у формі дивилися. І все, абсолютно все відчували – відчуття змін. І справа не в тому, що глава Закарпатського УМВС разом з губернатором були у формі нової поліції, а справа в молодих людях, яким цю форму ще належить надіти!

І я хочу привітати ужгородців, жителів усього Закарпаття, а також усіх, хто причетний до цього проекту: з відкриттям! Перший день завжди найбільш тривожний, вся увага України прикута до Закарпаття (і до Чернігова звичайно, але хвалитися Чернігову точно нічим), а державні телеканали не виїжджають з Карпат уже більше 2 тижнів.

Але я вважаю, що всі впоралися, і статистика (яку опублікував Мустафа Найєм) тому підтвердження: 626 анкет в перший день. Тому ще раз всіх вітаю з першою маленькою перемогою.

А тепер невеликий сюрприз, над яким ми з Кароліною трудилися протягом дня.

Для проекту “нової поліції” ми опитали ужгородців і дізналися їх думку щодо проекту нової поліції.

Спасибі всім, хто приділив час для відповідей на питання. Це наш невеликий внесок у загальну справу, яка нас по-справжньому захопила!

Обіцяємо стежити за проектом далі, висвітлювати його успіхи і брати в ньому участь”, – написав у соціальній мережі Олександр Кудь.

Крім того, до посту в мережі він додав посилання на відео з опитуванням жителів Ужгорода. Вашій увазі відео:

Нагадаємо, що нардеп Мустафа Найєм став куратором проекту створення поліцейської служби на Закарпатті. В перший же день організатори набору на службу отримали понад 600 анкет від людей, що бажають присвятити себе справі охорони правопорядку та Закону, і з яких буде сформована поліція Закарпаття.

Всупереч критиці, яку висловлюють у ЗМІ, пілотний проект у Києві уже показав ефект. Незважаючи на недосвідченість молоді офіцери поліції показують позитивні результати і створюють приємне враження.

Таким чином, активісти та журналісти вважають, що коли державні структури та органи місцевого самоврядування створять необхідні умови для народження нової правоохоронної структури в країні, то в українців повернеться повага до правоохоронних органів, а групова злочинність та масова корумпованість органів влади та правоохорони піде на спад, а з часом – практично зникне.

 

Exit mobile version