Колона – Cайт громадської журналістики

Новий голова Рівненської облдержадміністрації – Олексій Муляренко

Сьогодні мешканцям області був представлений новий голова Рівненської облдержадміністрації. Олексій Муляренко замінив свого шефа.

Новий голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко очолив відомство, що представляє інтереси Президента в області. Він прийшов на зміну Віталію Чугуннікову, який пішов з посади нібито через прийняття закону, що забороняє обіймати чиновницькі посади, перебуваючи одночасно у представницьких органах влади.

Натомість посаду голови ОДА Президент віддав Олексію Муляренку. Саме Віталій Чугунніков пролобіював на цю посаду свого колегу по партіям УДАР та БПП-Солідарність, як стверджують місцеві політичні експерти.

Варто зауважити, що Олексій Муляренко звільнив посаду секретаря Рівненської міськради та, відповідно, мандат депутата. Таким чином одразу декілька кандидатів зі списків БПП на місцевих виборах отримали шанс на підйом вгору – і в області в місті Рівне.

Відомо, що в прохідній зоні списку БПП до Парламенту скоро опиниться Чугунніков, який обіймає посаду депутата облради. Це пов’язують з кадровими змінами в Кабміні, але деякі журналісти пророкують йому майбутнє в адміністрації Порошенка. На місце ж Муляренка в депутатському корпусі, а, можливо, одночасно і на місце секретаря претендує Василь Харковець – багаторічний політичний партнер міського голови Рівного Володимира Хомка.

Цікаво відзначити, що новими заступниками голови ОДА стали Світлана Богатирчук-Кривко та Ігор Тимошенко, а представляв Муляренка заступник голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, до того ж, колишній заступник Дмитра Табачника на посаді міністра освіти, – Олексій Дніпров. Він свого часу лобіював невдалі освітні закони Табачника, спонукав використання послуг російського Сбербанку працівників структури МОН та був одним із дипломатичних ширм-захисників будівлі міністерства під час студентського штурму в лютому 2014 року.

Exit mobile version