Колона – Cайт громадської журналістики

Начальник СБУ Рівненщини не прийшов на власний суд

Начальник СБУ Рівненщини не прийшов на власний суд

Сьогодні в Рівненському міському суді відбулось перше засідання з розгляду постанови про вчинення начальником УСБУ в Рівненській області Василем Бедрієм адміністративного правопорушення відповідно до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Очільник спецслужби на засідання не явився, а в письмовій формі попросив перенести його на пізніший термін.

Розглядати справу сьогодні мав заступник голови міського суду Володимир Доля.

Однак розгляд по суті не відбувся. Василь Бедрій на засідання не прийшов, а направив клопотання з прохання перенести судове засідання.  Пан полковник мотивує це тим, що матеріали справи йому раніше не надавались і він не мав часу з ними ознайомитися. У підсумку  розгляд справи перенесено на 7 листопада.

Нагадаємо, апарат Верховної Ради притягнув до адміністративної відповідальності начальника управління СБУ в Рівненській області, полковника Василя Бедрія. Керівнику спецслужби інкримінують порушення статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме надання їм завідомо неправдивої інформації, недодержання встановлених законодавством строків надання інформації народному депутату України.

Нагадаємо, що  три місяці тому пан Бедрій відмовився надавати народному депутату Ostap Yednak “інформацію про проведення конкурсу з вибору орендаря скандальної земельної ділянки на вулиці Поповича, 65-А. Детальніше тут: https://akm.rv.ua/archives/1608

Апарат ВРУ надіслав пану Бердрію матеріали постанови про притягнення його до адмінстративної відповідальності. Однак, пан полковник залишив їх без розгляду і не підписав.
Відповідно апарат ВРУ зафіксував відмову від ознайомлення і відправив матеріали справи до Рівненського міського суду.

Exit mobile version