Колона – Cайт громадської журналістики

На Закарпатті вперше проводять вибори старост громад

На Закарпатті вперше проводять вибори старост громад

Вперше проводять вибори старост громад після проведення децентралізації на території Закарпаття. Перших 5 старост обирали в Тячівській громаді вчора, 21 лютого.

Вперше проводять вибори старост громад у селах двох громад Закарпаття. Тячівська та Вільховецька громади загалом отримають 5 старост. У Руському Полі, Тячівці, Лазах, Добрянському та Вільхівцях-Лазах, де налічується понад пів тисячі жителів, за новим законодавством має бути обрано старост.

Єдине село, яке мало би увійти до цього переліку, але не увійшло, – це село Ракове. У майже тисячі жителів села свого старости не буде у зв’язку із відповідним рішенням райради.

У повноваженнях старости – відстояння інтересів односельчан. бюджетні питання та початкова юридична допомога для взаємодії селян та різних органів самоврядування.

Як говорить Наталія Майор, в.о. старости Ракового та Вільхівців-Лазів, децентралізація дасть для територіальних громад масу можливостей. Місцевий реформатор вважає, що місцеві жителі впораються з відповідальністю першопрохідців.

Вашій увазі – сюжет каналу ТБ “Тиса-1”:

Exit mobile version