Колона – Cайт громадської журналістики

На Волині в Шацькій територіальній громаді завтра вибори

На виборах в ОТГ Західної України зафіксували порушення

Завтра в Шацькій територіальній громаді обиратимуть голову та депутатів селищної ради. Прететендентів у депутати – понад 150, на пост голови – 5 людей.

В Шацькій територіальній громаді сьогодні т.зв. день тиші. У цей день заборонено агітувати та поширювати будь-яку інформацію про кандидатів та їхні шанси перемогти – різноманітні соцопитування проводити та оприлюднювати не можна, а екзит-поли з’являться тільки завтра.

До участі в виборах допустили 5 кандидатів на пост селищного голови, а також 156 кандидатів від 27 партій. Ласий шматок Шацької землі, і не тільки землі привабив як і старі знані політичні бренди та їхні сателіти, так і недавно створені, молоді партії.

Шацька тергромада ласа не тільки наявністю прісноводних курортів – родзинки Волині – Шацьких озер. Нова громада об’єднала в собі три сільради: Самійличівську, Прип’ятську, а також сам Шацьк. Разом – це 11 поселень.

Шацька громада стане уже шостою з тих, які в рамках децентралізації з’явилися на Волині. Вона поділена на 26 округів, кожен з яких матиме свого представника в новій селищній раді.

Як уже повідомляли у ЗМІ, на вибори було виділено понад 230 тисяч гривень.

Exit mobile version