Колона – Cайт громадської журналістики

На Тернопільщині поширюють антиукраїнську літературу

Прокремлівські книги, в яких українських церковників пов’язують з фашизмом, та іншу антиукраїнську літературу виявили у Почаївській Лаврі.

Церковну антиукраїнську літературу російського походження, а також надруковану на території України, і досі знаходять в книгарнях Почаївської Лаври, що розташована на Тернопільщині. Про останню таку знахідку повідомили активісти організації Вільні люди.

За словами Івана Ковалика, одного із представників об’єднання, під час “контрольної закупки” на території Лаври було виявлено літературу для дорослих та дітей переважно на релігійну тематику, а також на історичні теми зі своєрідними ідеологічними інтерпретаціями. Зокрема, Українська православна церква Київського патріархату, яку РПЦ не визнає, називаючи розкольниками, пов’язується в літературі із діяльністю на території України фашистів, звинувачується у підтримці та сприянні кривавим розправам над мирним польським, єврейським населенням тощо.

За словами представників об’єднання Вільні люди, Почаїв залишається осередком кремлівської пропаганди в Україні. Іван Ковалик, зокрема, висловив обурення бездіяльністю СБУ, яка вперто не звертає уваги на відверту підтримку РПЦ та УПЦ МП позиції Москви.

Exit mobile version