Колона – Cайт громадської журналістики

На Прикарпатті збудують сміттєзвалище вартістю 37 мільйони гривень

На Прикарпатті збудують сміттєзвалище вартістю 37 мільйони гривень

7 травня 2018 року відбувся тендер, в результаті якого департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківська було замовлено будівництво сміттєзвалище. На його будівництво було виділено близько 73 мільйонів гривень. Займатися будівництвом буде товариство з обмеженою відповідальністю «ПМК-77».

Сміттєзвалище буде побудоване у  селищі Брошнів-Осада, що у Рожнятівського району.

На Івано-Франківщині, буде побудований полігон з улаштуванням сортувальної лінії, продуктивність якої складатиме 30 тис. т. відходів на один рік, якщо переробка відбуватиметься в одну зміну. На техніку та устаткування буде виділено 39,64 мільйона гривень, а на монтажні та будівельні роботи – 33,64 мільйона гривень. Будівельні роботи планують завершити до кінця наступного року. Гарантійний строк складатиме 10 років.

На зарплату робітникам буде виділено близько 1,3 мільйона гривень, це 2% від загальної вартості, виділеної на будівництво. На прибуток піде всього 0,5% від загальної вартості, що складає 313 тисяч гривень.

На тендері був присутній єдиний конкурент переможця тендеру  ТОВ «БК Енерго-Монтаж», який пропонував ціну, на 15% нижчу. Він був відхилений, з причини відсутності тендерної пропозиції та багатьох інших документів.

Скрін із сайту prozorro

Відомо, що «ПМК-77» володіє  77-річна Катерина Стефурак,  її дочка Галина Стефурак – секретар Соколівської сільради. Сайт “Наші грошіпише про з’язки «ПМК-77» із кількома посадовцями.

Exit mobile version