Колона – Cайт громадської журналістики

На Прикарпатті “доріжку” для нелегалів викрила СБУ

На Прикарпатті нелегалів викрила СБУ

Канал переміщення Україною нелегалів викрила СБУ на Івано-Франківщині. В організації злочинної схеми обвинувачено молоду жінку, що підробляла документи.

На Прикарпатті канал міграції нелегалів викрила СБУ. Учасники розслідування міграційних нелегальних потоків через Івано-Франківську область виявили організатора незаконної схеми. Виявилося, що головна порушниця закону – 33-річна жінка, що мешкає в Івано-Франківську.

Служба безпеки з’ясувала, що “перевізниця” використовувала дуже надійну і разом з тим просту систему: спочатку вона оформляла нелегалам статус іноземного студента, а згодом допомагала дістати дозвіл на в’їзд до “шенгену”.

Жінку чекає тримання під вартою упродовж наступних 60 днів. А тим часом розслідувачі встановлюватимуть деталі, а також спробують розшукати усіх учасників схеми.

Як вказують місцеві видання, Івано-Франківчанка може на 7-9 років залишитись за ґратами, оскільки проти неї порушили справу застосувавши нормативи статті 332 КК України. Проте ще до суду порушниця закону матиме змогу покинути СІЗО у разі внесення застави, а її встановили на рівне більше 700 000 грн.

Відомо, що жінку взяли “на гарячому”, коли вона забирала чергові 800 доларів “компенсації” за свої “послуги”. Загалом кожен новий нелегал приносив жінці “додатковий заробіток” не мало, не багато півтори тисячі Євро.

Exit mobile version