Колона – Cайт громадської журналістики

МЗС схвалює санкції ПАРЄ щодо делегації РФ

санкцій

В українському відомстві радісно сприйняли резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи, яка стосувалася продовження санкцій щодо делегації РФ.

Про це заявили у МЗС України.

Це рішення в МЗС розглядають як свідчення солідарності Європи в оцінці подій в Україні та спільної протидії у відповідь на агресію Росії в Україні, як повідомляє видання.

Резолюція, згідно з коментарями МЗС, вміщає важливий список вимог до Москви. Це і звільнення Савченко протягом доби, відмова від Криму, припинення тиску на кримських татар та етнічних українців, виведення усіх військ території України, відмова у забезпеченні бойовиків зброєю, та дотримання Мінських домовленостей.

Як повідомили у відомстві, Україна і вся світова спільнота наразі чекають від Росії чітких дій “спрямованих на невідкладне, повне та безумовне виконання резолюції ПАРЄ”, що дало б можливість повернути делегації РФ можливість повноцінно працювати в складі в ПАРЄ.

Нагадаємо, що ПАРЄ 28 січня в чергове позбавила росіян низки важливих повноважень. До квітня росіяни будуть без голосу, саме тоді відбудеться чергова сесія ПАРЄ. Серед найголовніших повноважень, яких позбавили Росію, – право голосу та участі в роботі керівних органів ПАРЄ. Відміна санкцій стане можливою лише у тому випадку, коли Росія доведе, що робить вагомі кроки для виконання поставлених вимог.

Exit mobile version