Колона – Cайт громадської журналістики

Місто ТБ в Чернівцях можуть позбавити ліцензії – Нацрада

Чернівці

Нацрада з питань ТБ і радіомовлення проводила аудит ЗМІ, у результаті якого ТОВ Місто ТБ в Чернівцях отримав попередження і може позбутися ліцензії.

Канал цифрового телебачення Місто ТБ в Чернівцях отримав попередження від Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення в Україні. Це загрожує для ТОВ Місто ТБ, яке володіє правом на цифрове мовлення в мультиплексі MX-5, втратою ліцензії.

Ще 26 грудня минулого року, під час моніторингу каналу, Нацрада зафіксувала порушення в його ефірі. Коли ж представники Нацради намагалися провести аудит телеканалу, то не змогли знайти офіційного представництва Місто ТБ за жодною із адрес, що були вказані в офіційних документах при реєстрації ЗМІ.

Юрій Артеменко, голова Нацради, прокоментував ситуацію. Він, зокрема, зазначив, що, ймовірно, Місто ТБ було створено підставними людьми в певних приватних цілях, проте не маючи можливостей для розвитку канал продовжує крутити одні й ті ж телетрансляції в ефірі.

Наразі в Чернівцях 4 телеканали мають право проводити цифрові трансляції, серед яких і Місто ТБ. Але, якщо нацрада позбавить даний канал ліцензії, то один із двох місцевих аналогових каналів (Чернівці або ТВА), які поки що не мають ліцензії на цифру, зможе отримати відповідний дозвіл. Зокрема Артеменко, коментуючи ситуацію згадав ТВА як одного з можливих претендентів на право отримати у Чернівцях цифрову ліцензію.

Exit mobile version