Колона – Cайт громадської журналістики

Як зробити мило своїми руками? Простий рецепт

Мило своїми руками

Мило, звична річ здавалося б, але ж мило можна зробити своїми руками, з запахом, який подобатися саме нам, а найголовніше – ніщо не замінить задоволення від створення чогось своїми руками. До того ж, мило зроблене своїми руками, може стати відмінним і вельми оригінальним подарунком. Ну що, ж готові експериментувати? Тоді вперед, в найближчу аптеку!

Джерело: intranet.tdmu.edu.ua


Здавалося б, до чого тут аптека? Але саме в аптеці можна знайти більшість з інгредієнтів для виготовлення мила своїми руками. Отже, що нам знадобитися:

Джерело: emuna.com.ua
Коли всі інгредієнти у нас є, легко можна приступати до виготовлення мила. Запасіться терпінням, а найголовніше хорошим настроєм. Існує навіть повір’я, що мило зберігає в собі енергію свого творця! Тому гарний настрій нам не перешкодить, до того ж з ним якось веселіше.

  1. Перетріть мило на дрібній тертці. Найкраще для початку підтримати його над батареєю або на сонці, так менше мильної пилу вийде.
  2. Візьміть 2-3 ложки олії основи, додайте 1 ложку гліцерину, змішайте і поставте посуд на парову баню.
  3. Коли суміш підігріється, засипте невеликими порціями ту суміш з мила, що ми розтерли. Додайте трохи теплої води.
  4. Коли суміш почне нагадувати тісто, додайте кілька крапель ефірного масла. Однак переборщувати з ним не варто, якщо, звичайно, Ви не хочете щоб Ваше продукт мав терпкий аромат.
  5. Засипте в суміш наповнювач (пелюстки квітів, банани, мелену каву або що-небудь ще) і ретельно перемішайте.
  6. Розлийте суміш по формах, а коли охолоне – поставте в холодильник.
  7. Коли мило остаточно набуде форму, поставте готове мило ненадовго в миску з гарячою водою – це дозволить Вам звільнитися від формочок.
  8. Підсушіть мило 1-2 дня при нормальній температурі.

Користуйтеся на здоров’я!

Ось такі нехитрі дії допоможуть Вам швидко зробити оригінальний подарунок своїми руками. Здавалося б, все дуже просто, однак включивши трохи фантазію і поекспериментувавши з інгредієнтами, ми можемо зробити мило не гірше, ніж в дорогих французьких бутиках. Все залежить тільки від нас. Успіхів!

Exit mobile version