Колона – Cайт громадської журналістики

Мер Львова розкритикував можливе призначення Луценка генпрокурором

Позицію партії щодо можливого призначення Луценка очільником Генеральної прокуратури висловив Лідер Самопомочі.

Про призначення Луценка Андрій Садовий розмовляв разом з Петром Порошенком. Обговорювалися різні кандидатури, і призначення Юрія Луценка як людини без юридичної освіти наразі розглядають в БПП як можливий спосіб вийти з політичної кризи, що склалась навколо Генпрокуратури.

Проте партія Самопоміч та її лідер Андрій Садовий не поділяють оптимізм Президента. Про це Садовий висловився у повідомленні в мережі Facebook, назвавши можливий вибір на цю посаду Луценка наругою над здоровим глуздом. У своєму коментарі Садовий зазначив, що внаслідок такого призначення неможливо буде очікувати від простих громадян елементарної поваги до державних інститутів.

Разом з цим в Львівський мер підкреслив, що об’єднання Самопоміч голосувати за Луценка у якості генпрокурора не буде. Це, за його словами, консолідована позиція партії. Садовий нагадав і про вимоги його партії щодо змін у виборчому законодавстві та прозорого призначення генпрокурора.

Варто зазначити, що для призначення лідера фракції БПП генпрокурором до Верховної Ради навіть внесли відповідний законопроект, який би дозволив людині без вищої профільної освіти отримати цю посаду.

Exit mobile version