Колона – Cайт громадської журналістики

Медична реформа почнеться зі Львівщини – Квіташвілі

Скільки людей на території Західної України обрали сімейного лікаря? медицина

Про це український грузинський міністр повідомив сьогодні, перебуваючи у Львові. Він повідомив, що медреформа на Львівщині буде помітною вже за кілька місяців. В першу чергу, у Львові повністю оновлять систему “швидкої допомоги”. Тепер карети “швидкої” будуть облаштовані навігаторами.

– Це дасть змогу відслідковувати їхнє розташування і модифікувати систему. Таким чином, послуги надаватиме та карета “швидкої”, що буде найближче до хворого, якому потрібна допомога, – повыдомив очільник Львівської ОДА Олег Синютка.

В той же час Олександр Квіташвілі висловив здивування через те, що ніхто не відповів за руйновання перинатального центру у Львові.

– Дратує, що за це ніхто не відповів. Мені байдуже, хто там сидів всі ці роки, але нехай його спершу впіймають, хоч 10 мільйонів повернуть. Це буде правильно, – висловився Олександр Квіташвілі.

Міністр впевнений, що для боротьби з корупцією в медицині слід системно змінити ліцензування на держзакупівлі. Першочергово медикаменти має купувати не МОЗ. Самі лікарні мають отримати більше свободи, в тому числі змогу отримувати і витрачати гроші.

Про це повідомив сайт www.lwr.com.ua.

Exit mobile version