Колона – Cайт громадської журналістики

Львівщина в лідерах по кількості в рейдерських захопленнь

рейдерське захоплення

Розпочинаючи з 2014 року в Україні стабільно зростає кількість рейдерства. Якщо ж брати з 2013 року то в країні всього відбулося 1 690 рейдерських захоплень.

Про це повідомляє Opendatabot використовуючи статистику Генеральної прокуратури.

За останніх п’ять років найбільша кількість рейдерських захоплень була у 2017 році – 414. Найменша кількість рейдерських захоплень які були зареєстрованими ГПУ відбулися у 2014 -234.

Львівська область є третьою де найчастіше відбуваються рейдерські захоплення. За останні п’ять років там зареєстровано 104 таких випадки. Найбільше ж рейдерських захоплень у Києві та області -397. На другому місці у рейтингу Дніпропетровська область з 397 рейдерськими захопленнями.

ГПУ до рейдерських захоплень відносить два види правопорушень: ст. 206 КК – протидія законній господарській діяльності та ст. 206-2 КК – протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації. Справи про рейдерство у три рази частіше ведуться саме через протидію законній господарській діяльності.

На ресурсі зазначають, що реальна статистика може відрізнятися від даних Генеральної прокуратури України. Це може бути через те що кримінальні провадження не порушуються, через корумпованість правоохоронців, або ж провадження порушуються за іншими статтями кримінального кодексу.

Exit mobile version