Колона – Cайт громадської журналістики

Луцькі безхатьки: хто із депутатів міськради не задекларував житло

Серед депутатів Луцької міської ради, четверо не зазначили в своїх деклараціях  житлової площі, яка б перебувала у їхній власності, у спільній власності або ж вони її орендували.

У роз’ясненні НАЗК зазначено, що депутати зобов’язанні зазначати усе нерухоме майно, яке вони орендують, користуються безкоштовно, ну і звісно, якщо воно перебуває в їхній власності. Про те чомусь не усі прислухаються до такого роз’яснення і невказують в деклараціях будинки або ж квартири батьків, інших членів родини де вони проживають. В деклараціях також забувають вказувати і інше майно.

У Луцькій міській раді четверо депутатів-безхатьки, так як не вказавши у своїх електронних деклараціях житлової площі де вони проживають.

Богдан Богонос, який був обраний від “Свободи”, прокоментував відсутність житла в декларації тим, що проживає разом з дружиною у її батьків. Відсутність даної нерухомості в декларації пояснив тим, як він розуміє декларувати потрібно те майно щодо якого є спільні права та обов’язки. А на нерухомість батьків дружини у нього ніяких зобов’язань немає, так як він її не орендує.

Керівник фракції “Свобода” у Луцькій міськраді Микола Федік теж проживає з батьками дружини. Відсутній житлової площі в декларації пояснив тим, що житло не орендує, а власного немає, а проживає депутат з батьками дружини.

Слід зазначити, що Федік минулого року задекларував майже один мільйон гривень доходу, та зазначив придбання земельної ділянки неподалік Луцька, у селі Струмівка. Вартість ділянки площею 1 200 метрів квадратних склала 81 тисячу 636 гривень.

“Укропівець” Олександр Волинець не зазначив в декларації ні будинку,ні квартири, але зазначив магазин промислових товарів, який знаходиться у Луцьку.

Наталія Бунда, яка є депутатом від БПП “Солідарність” працює у Львові директором Департаменту розвитку Львівської міської ради. У Львові Наталія Бурда і знімає квартиру, але в декларації орендовану квартиру незазначила, пояснюючи, це тим, що у роз’ясненнях не знайшла, що потрібно вказувати орендовану квартиру.

Нагадаємо, що ми раніше писали про депутатів безхатьків міськради Івано-Франківська , Чернівців та міста Ужгорода. В інших містах схожа ситуація, коли декілька депутатів не свідомо чи свідомо не вказують у деклараціях житло в якому мешкають.

Джерело: ЧЕСНО

 

Exit mobile version