Колона – Cайт громадської журналістики

Крісло голови облради Рівненщини поділить суддя

Скандал, який розгорнувся в Рівнеоблраді набуває все більших обертів. Крісло голови облради ні мирним, ні законним шляхом поділити не можуть.

Крісло голови облради, за яке вчепилися двоє політичних опонентів – Володимир Ковальчук (РПЛ) та Олександр Корнійчук (БПП), – ніяк не поділять. Суддя Андрій Сало, який визнав відставку Ковальчука незаконною, але призначення Корнійчука новим головою ради – законним, тепер мусить розповісти обом сторонам, яким чином доведеться ділити крісло.

Не виключено, що суддя, відомий своїми непопулярними рішеннями за часів Євромайдану, також має свій інтерес в цій справі, принаймні, таку інформацію поширювали деякі користувачі мережі Facebook.

Зрештою, сьогодні на президії облради при обговоренні питання щодо легітимності її голови знову розгорнулася суперечка. Ковальчук, який вважає рішення судді повноправним та однозначним, так само однозначно хоче сісти в крісло голови. Але Корнійчук, якого обрали новим головою, – нікуди не подінеться, адже 45 із 64 депутатів його підтримали. Саме тому прихильники “нововладдя”, представники апарату Корнійчука, і звернулися до судді за роз’ясненнями, аби він розказав, як реалізувати рішення суду.

Чи вдасться працівнику з другої спроби розставити всі точки над “і” в цій справі – питання вкрай заплутане, адже в будь-якому разі одна зі сторін перепалки залишиться незадоволеною остаточним результатом, не кажучи вже про мешканців області, в яких і без того вистачає нагальних проблем.

А тим часом – на крісло голови облради претендують двоє, що рівносильно відсутності голови.

Exit mobile version