Колона – Cайт громадської журналістики

Кожен українець може отримати ліки безкоштовно

На початку квітня минулого року була затверджена програма «Доступні ліки». Дана програма передбачає можливість отримання безкоштовних або дуже дешевих ліків кожним українцем.

Новини Західної України повідомляють, щоб отримати безкоштовні ліки, потрібно пройти декілька етапів. Щоб отримати рецепт, необхідно завітати до лікаря. Це може бути або сімейний лікар, або терапевт. Тобто це повинен бути лікар первинної ланки.

Рецепти на «Доступні ліки» дещо відрізняються від звичайних рецептів. Вони виписуються на інших бланках. Бланки затверджені МОЗ. Дуже важливо зазначити те, що рецепт діє лише протягом 30 днів. Зараз розглядається питання впровадження електронних рецептів.

На сьогодні на Волині діють 170 аптек, які підтримують «Доступні ліки». Такі аптеки присутні не лише у містах, а і у селищах. На цей рік, для організації програми уряд виділив близько 27 тисяч гривень.

За перший квартал поточного року аптеки виписали майже 113 тисяч рецептів на безкоштовні лікарські засоби. За статистикою, 46 тисяч пацієнтів вже отримали свої ліки безкоштовно.

Exit mobile version