Колона – Cайт громадської журналістики

Коаліція затвердила списки кандидатів в міністри України

законопроекти про скасування е-декларування для активістів

Фото з сайту iportal.rada.gov.ua

На засіданні членів парламентської коаліції  у вівторок було ухвалено список кандидатів на пости міністрів в новостворюваному уряді, і був переданий Арсенію Яценюку.

За словами координатора коаліції, голови фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, цим голосуванням коаліція лише затверджує список кандидатів, а не голосує за міністрів. Після розгляду кандидатур прем’єром, парламент розглядатиме обраних ним претендентів.
«Після рішення Арсенія Петровича ми розглянемо кандидатури, в тому числі питання заслуховувати або не заслуховували кандидатів», – сказав Ю.Луценко.
Також він зазначив, що тільки після цього коаліція визначиться, як буде проходити голосування по кандидатурах на посади міністрів.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував народним депутатам затвердити кандидатури на посади в уряді, запропоновані коаліцією.
«Відповідно до ст.83 Конституції України, мною, як прем’єр-міністром України, вносяться всі кадрові подання, які щойно визначені коаліцією на посади в уряд. Я прошу почати пленарне засідання для представлення відповідних членів уряду », – сказав Яценюк, виступаючи на зборах коаліції у вівторок в Києві.

Згідно з рішенням, Верховній Раді буде запропоновано затвердити на посаді:

На посаді:

Коаліція запропонує затвердити:

Exit mobile version