Колона – Cайт громадської журналістики

Кабмін і ВРУ очікують на результати зустрічі у Швейцарії

Рада розгляне питання про референдум 29 квітня - Петренко

Рада розгляне питання про референдум 29 квітня - Петренко

17 квітня інформаційне управління Апарату Верховної Ради України повідомляє, що Верховна Рада України прийняла Постанову “Про Заяву Верховної Ради України “Про ініціативу міжнародних переговорів щодо деескалації ситуації навколо України”.

В даній Постанові ВРУ вітає резолюцію Генеральної Асамблеї ООН “Територіальна цілісність України”, схвалену 27 березня 2014 року, та ініціативу проведення найближчим часом міжнародних переговорів між офіційними пред ставниками України, Росії, США та ЄС.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд очікує зустрічі у форматі Україна, ЄС, США та Росія, яка має відбутися завтра у Швейцарії.

Він повідомив, що на засіданні Уряду будуть обговорені директиви для Міністра закордонних справ України на цю зустріч: “Директива тільки одна – російський уряд повинен негайно відкликати свої розвідувально-диверсійні групи, засудити терористів і вимагати від них звільнення приміщень і адміністрацій”.

“Завтра з нашими західними партнерами ми готові провести першу зустріч із Росією в такому форматі. Ця зустріч повинна бути не протокольна, а мати на меті стабілізацію ситуації в Україні, зупинку терористичної діяльності, яка підтримується Російською Федерацією, і поновлення діалогу”, – підкреслив Глава Уряду.

Джерела: Урядовий портал, офіційний веб-портал Верховної Ради України

Exit mobile version