Колона – Cайт громадської журналістики

Кабінет Міністрів ініціював проведення опитування із питань єдності 25 травня

ОПОРА називає нікчемним запланований сепаратистський референдум, КабМін ініціював проведення опитувань з питань єдності 25 травня

КабМін ініціював проведення опитувань з питань єдності 25 травня

Під час засідання Кабміну Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висунув заяву провести в день виборів Президента України ще й загальнонаціональне опитування з питань територіальної цілісності, єдності та децентралізації влади.

“Уряд розгляне і направить до парламенту законопроект про загальнонаціональне опитування, яке має відбутися 25 травня поточного року.  Воно відбуватиметься з тих питань, які сьогодні найбільше хвилюють Україну: питання єдності, територіальної цілісності держави та питання децентралізації влади”,сказав Яценюк.

КабМін ініціював проведення опитувань з питань єдності 25 травня. Він також повідомив, що уряд визначив і затвердив своє бачення децентралізації влади та регіональної реформи, зазначає “Українська правда”.

Прем’єр-міністр доручив віце-прем’єру Гройсману організувати в місцевих органах влади обговорення щодо змін до Конституції, децентралізації та збалансованості влади, також надання регіонам додаткових повноважень. Прем’єр зазначив, що готовий до додаткових гарантій на відповідних територіях російськомовному населенню й іншим національним меншинам.

Нагадаємо, що 25 травня – дата проведення позачергових виборів Президента України.

Exit mobile version