Колона – Cайт громадської журналістики

Internews запустив безкоштовний конструктор сайтів для медіа

безкоштовний конструктор сайтів

Скріншот з newstempl.org/

Створено безкоштовний конструктор сайтів для медіа, її створила міжнародна неприбуткова організація Internews.

Ресурс News Templ дасть змогу для редакцій котрі не мають бюджету та IT-спеціалістів, створити та розробити сайт, який вони зможуть використовувати.

Безкоштовний конструктор сайтів уже має сім безкоштовних шаблонів та чотирнадцять плагінів для встановлення, які будуть корисними засобам масової інформації в інтернеті. Завдяки ресурсу існуючі ЗМІ матимуть змогу замінити або ж оновити існуючий сайт, використовувати нові формати, та залучити нову аудиторію на сайт.

News Templ побудований на платформі WordPress та розрахований на велику кількість контенту. Конструктор містить також спеціальні налаштування під окремі випуски новин, та містить корисні для інтернет-ЗМІ плагіни, це зокрема Google XML Sitemaps, Paypal Donations та інші.

При використанні конструктора створення сайту може зайняти 20-30 хвилин. Ресурс має також інструкції українською мовою.

Безкоштовний конструктор сайтів розроблений Internews у партнерстві з Незалежним центром журналістики (Молдова), громадською організацією Інтерньюз-Україна та Internews Грузія в рамках проекту “Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії”.

Для отримання додаткової інформації про конструктор News Templ організація закликає звертатися до адміністратора конструктора Олега Ганта oleg.gant@gmail.com або ж до координатора проекту Ольги Сушицької osushytska@internews.ua.

Exit mobile version