Колона – Cайт громадської журналістики

ГПУ добилася відрахування двох студентів із Закарпаття

Генпрокуратура стверджує, що з 2008 року результати ЗНО фальшувалися. Двох студентів на Закарпатті відрахували через нібито завищені бали ЗНО.

Двох студентів відрахували внаслідок розслідування Генпрокуратури, прес-служба якої сьогодні про це повідомила в ЗМІ.

 

Згідно з повідомленням ГПУ, 2008 року (в перший рік запровадження загальнообов’язкового ЗНО) в ЦОЯО запрацювала злочинна група, яка завищувала оцінки в інтересах третіх осіб. Також в ГПУ заявили, що діяльність цієї групи була спрямована на освоєння коштів ЦОЯО та міжнародних донорів – USAID.

Таким чином представники ГПУ зазначили, що через діяльність злочинної групи було завищено бали ЗНО для деяких абітурієнтів, що дозволило їм необґрунтовано вчитися в українських вузах за державний кошт, в той же час забрало в обдарованих молодих людей шанс отримувати вищу освіту на безоплатній основі.

Крім цього, через таку діяльність зацікавлені сторони отримували незаслужені нагороди, наприклад, ставали медалістами, а також мали інші переваги при отриманні вищої освіти.

В той же час ГПУ не розголошує імен двох студентів, яких відрахували, та учасників злочинної групи, що завищувала їм оцінки.

Exit mobile version