Колона – Cайт громадської журналістики

Франківські перевізники вчилися культурі спілкування

Комунальний транспорт Західної України

Місцева Просвіта зібрала перевізників та місцевих депутатів на зустріч. Франківські перевізники тепер знають, як НЕ потрібно спілкуватися з пасажирами.

Чи ввічливо спілкуються франківські перевізники та який рівень їхньої мовної культури – питання доволі риторичні. Тому Просвіта Прикарпаття вирішила навчити водіїв та власників транспортних підприємств, які обслуговують місто, правилам хорошого тону, принаймні, у спілкуванні з пасажирами.

Зокрема, очільник обласного осередку організації Степан Волковецький підкреслив важливість того, щоб брати на себе відповідальність за власну мовну культура – не тільки “за те, що ми говоримо, а й за те, як це робимо”. Просвітяни багато розповіли про правила спілкування, важливість радіосупроводу при оголошенні зупинок, використання української мови при розрахунку з пасажирами. Говорили навіть проохайність та зовнішній вигляд.

В дискусії прозвучали також слова деяких перевізників про те, що деякі інтелігентні люди, які хочуть працювати водіями, просто не витримують форми спілкування пасажирів. Виявляється, що на такій роботі легше працювати жорстким та “гострим на язик” людям.

Які будуть результати такої зустрічі – покаже час. Проте слід визнати, що питання мовної культури – на відповідальності усіх учасників транспортних перевезень – як водія чи його керівника, так і пасажира, який хоче, щоб до нього ставилися з повагою.

Exit mobile version