Колона – Cайт громадської журналістики

Електронною поштою не користуються 70% депутатів Рівнеради

Зображення з Googlе карт

Як заявляє Людмила Стригунова з оргвідділу Рівнеради, тільки 12 із 42 депутатів готові спілкуватися з її відділом електронною поштою.

Обмінюватися з організаційним відділом Рівнеради електронною поштою висловлюють бажання далеко не всі депутати. За словами Людмили Стригунової, яка присутня на кожному засіданні групи, що обговорює новий регламент, багато сил її відділу іде на те, щоб друкувати стоси проектів рішень та надсилати їх депутатам.

Зокрема Людмила Стригунова відзначила, що тільки 12 депутатів із 42 міських обранців виявили бажання отримувати проекти рішень та іншу інформацію щодо роботи міськради електронною поштою. Решта депутатів у цьому питанні не проявляють ентузіазму.

Читайте також: Регламент Рівнеради уже готовий – лишилося проголосувати

Зі слів міського голови Рівного Володимира Хомка, далеко не всі депутати мають електронну пошту і часто навіть не вміють нею користуватися. Хоча, як він сам заявив, електронні пошти мали б отримати всі депутати.

Сьогодні на засіданні робочої групи, яка складається з голів фракцій у Рівненській міськраді, міського голови, його заступників, депутатів та громадських представників, обговорили питання вчасних сповіщень від організаційного відділу. Вирішили, що зобов’язати депутатів реєструвати електронні скриньки – не найкращий варіант. Проте в регламенті передбачили пункт, згідно з яким депутати подаватимуть до організаційного відділу свої реквізити для обміну інформацією онлайн.

Варто зауважити, що в новому регламенті зазнав змін пункт щодо включення проектів рішень до розгляду сесії міськради після погоджувальної наради. В ході сьогоднішньої зустрічі Святослав Євтушенко заявив про те, що раніше не можна було отримати проектів рішень погоджувальної наради та протоколів її засідання заздалегідь та оцінити.

Читайте також: Депутати Рівнеради обговорюють регламент без участі мера

В результаті до регламенту Рівнеради внесли зміни, що передбачатимуть повідомлення депутатів про хід засідань погоджувальних нарад. Крім цього проекти рішень зможуть подавати лише їхні ініціатори – депутати, а процедура залишиться загальною для всіх проектів рішень, в тому числі в аспекті їхнього оприлюднення – тепер через погоджувальну раду не можна буде протягнути рішення, яке більшість депутатів не читали.

Повідомляється також, що готовий до розгляду на сесії і на 80% доопрацьований регламент, який нещодавно був прийнятий за основу, найближчими днями буде повторно опубліковано.

Варто зауважити, що процес обговорення регламенту був достатньо відкритим для участі представників громадськості. Разом з тим, в мережі Інтернет лунала і критика щодо публічності цього процесу. Тепер залишається лише одна ключова дата в питанні регламенту – 12 травня. В цей день, якщо не станеться чогось надзвийчайного, буде обговорено і прийнято регламент в цілому.

Exit mobile version