Колона – Cайт громадської журналістики

Дні польського кіно в Україні: швидше до кінотеатрів!

Дні польського кіно

Польський кінематограф вже давно є знаним та визнаним у світі й за цікавістю, за оригінальністю сюжетів, за професійною грою акторів та захвату, який він викликає у глядачів, точно не поступається та створює неабияку конкуренцію визначним світовим кіномагнатам, й українські глядачі можуть чудово в цьому переконатись.

Цього року “Дні Польського Кіно” відбудуться у 6 містах України – Києві, Вінниці, Симферополі, Одесі, Донецьку та Харкові. Там  традиційно буде представлено сім найкращих польських стрічок, створених протягом останніх двох років різних за жанрово-стильовою палітрою. Усі фільми розраховані на широку глядацьку аудиторію. Фільми демонструватимуться з DVD з українськими субтитрами.

Почесною гостею IX фестивалю “ДНІ ПОЛЬСЬКОГО КІНО” стане Марта Ларисса Плучинська, продюсер фільму Піотра Тшаскальського “Мій велосипед” / “Moj rower” (2012), який вона представить київським глядачам на відкритті. Марта Ларисса Плучинська – член Національної палати продюсерів аудіовізуальних матеріалів, Асоціації незалежного кіно і телебачення та Европейської кіноакадемії. Займається як національними проектами, так і міжнародною копродукцією, серед якої художні та документальні фільми, рекламні ролики, відеокліпи, телепрограми та телешоу.

У програмі IX фестивалю “ДНІ ПОЛЬСЬКОГО КІНО” будуть показані такі фільми:

В рамках фестивалю також глядачі побачать психологічний трилер “В ім’я”, увага якого акцентується на особистих проблемах юнаків.  

За матеріалами сайтів Польський інститут в Києві, Територія твого розвитку.

Exit mobile version