Колона – Cайт громадської журналістики

Для оздоровлення дітей Закарпаття передбачено 33 мільйони гривень

оздоровлення дітей Закарпаття передбачено 33 мільйони гривень

Про 33 мільйони гривень на оздоровлення дітей Закарпаття говорили в ОДА під час засідання міжвідомчого оперативного штабу.

Міністерство соціальної політики України що дана сума майже наполовину більша за фактичні видатки на оздоровлення у 2017 році. Ще 8,5 мільйонів гривень позабюджетних коштів планується залучити додатково, це мають зробити  місцеві органи виконавчої влади.

За згадані кошти планують оздоровити 9 тисяч 300 дітей з різних пільгових категорій: діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, талановиті та обдаровані, діти учасників бойових дій.

Додатково зазначено, що в результаті відкритих торгів департамент соцзахисту населення ОДА придбав 720 путівок до закладів відпочинку та оздоровлення, на суму 4 млн 250 тис грн. З них 580 на відпочинок, інші 140 путівок для оздоровлення.

У Закарпатській області в 2018 році буде діяти 153 дитячих закладів для відпочинку та оздоровлення. З них 125 закладів з денним перебуванням, 5 наметових містечок, 20 позаміських закладів. А також працюватиме 3 заклади санаторного типу.

В загальному у Закарпатській області 70 тисяч дітей пільгових категорій. Наразі проводиться робота, щодо формування даних дітей пільгових категорій котрі хотіли б оздоровитися у цьому році.

Exit mobile version